تکرر ادرار در بارداری
یکی از شایع ترین علائم و نشانه های بارداری ، تکرر ادارار و احساس نیاز مداوم به دفع ادرار می باشد. تکرر ادرار در بارداری ، عموما از هفته 6 بارداری شروع شده و ناشی از بزرگ شدن رحم و ازدیاد حجم خون می باشد.
لازم به ذکر است که این اختلال ؛ در برخی خانم ها در 3 ماهه سوم بارداری به حداقل رسیده ولی در بعضی از بانوان ، در 3 ماهه دوم و سوم بارداری ؛ نه تنها کمتر نشده ، بلکه تشدید نیز می گردد.
علل تکرر ادرار در بارداری :
-
افزایش حجم خون
همانطور که اشاره شد یکی از دلایل تکرر ادرار طی دوران بارداری ، افزایش حجم خون می باشد.
در این جا لازم به ذکر است که علت ازدیاد حجم خون این است که در دوران حاملگی ، کلیه ها جهت تامین خون مورد نیاز جنین ، ناچار به تصفیه مایعات بیشتری هستند و در نتیجه تکرر ادرار در این دوران ، امری طبیعی می باشد.
یکی دیگر از علل تکرر ادرار در بارداری که بدان اشاره گردید ، افزایش حجم رحم در دوران حامگی می باشد.
قاعدتا در دوران حاملگی ؛ اندازه رحم بزرگتر از حد قبل خود شده و به این ترتیب و به دلیل فشاری که جنین بر رحم وارد می آورد ، حجم مثانه کاهش یافته و فرد احساس نیاز مکرر به دفع ادرار خواهد نمود تا جایی که دفع مکرر ادرار در ماه های آخر بارداری شدت می یابد.
-
عفونت ادراری
یکی دیگر از مواردی که سبب تکرر ادرار در بارداری می شود ، وجود عفونت ادراری می باشد.
به طور طبیعی در دوران حاملگی ، عضلات مثانه شل شده و مسیر ورود عفونت به مثانه تسهیل گشته و در نتیجه احتمال ابتلا به عفونت های ادراری و تکرر ادرار افزایش می یابد.
توجه داشته باشید که ابتلا به عفونت بارداری ؛ می تواند با درد در ناحیه زیر شکم ، احساس سوزش به هنگام دفع ، عدم تخلیه کامل ادرار و متعاقبا احساس نیاز به دفع مجدد ادرار پس از خروج از توالت همراه بوده و فرد را ملزم به مراجعه به متخصص زنان نماید.
لازم به ذکر است که عدم مراجعه به متخصص زنان و بی توجهی به درمان به موقع این بیماری ، ممکن است فرد را در معرض ابتلا به عفونت کلیه و حتی زایمان زودرس قرار دهد.